Biefstuk friet met sla
en pepersaus
Een heerlijke biefstuk friet met sla is dé Belgische klassieker die nooit verveelt. In dit recept combineren we sappige biefstuk, knapperige frietjes en een frisse salade met een zelfgemaakte pepersaus voor een extra smaakvolle touch. Perfect voor een diner met vrienden of familie, en simpel genoeg om zelf te bereiden.
Bereiding
Haal het rundvlees een kwartier op voorhand uit de koelkast. Verwarm de pan voor en kruid intussen het biefstuk met peper en zout.
Laat boter kleuren in de pan tot de kleur van hazelnoten. Leg de steaks in de pan.
Zorg ervoor dat de pan niet te groot is voor het vlees, want anders gaat de boter te snel verbranden. Draai het vlees niet meteen om. Laat het eerst goed kleuren.
Bak het vlees volgens de gewenste gaarheid, geen idee hoe en hoelang? Bekijk onze video met de nodige instructies.
Laat het voor het serveren 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kan het vlees zich terug ontspannen en kunnen de sappen zich over het ganse stuk verdelen.
Smelt voor de saus de boter. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Giet er al roerend de bouillon bij en breng aan de kook.
Voeg de room, cognac en peperbolletjes toe en laat nog even koken. Kruid met wat zout.
Snijd de tomaat in plakjes en de rode ui in partjes.
Verdeel de tomaten, rode ui, waterkers en veldsla mooi over de borden, leg er de steak bij en serveer met de pepersaus en frietjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.