

Biscuit met vanillepudding en slagroom
Deze biscuit met vanillepudding en slagroom is een verfijnd dessert dat perfect past bij elke speciale gelegenheid. De laagjes luchtige biscuit, fluweelzachte vanillepudding en romige slagroom maken dit taartje zowel feestelijk als heerlijk. Het frisse laagje bessenconfituur geeft een extra smaakdimensie. Een makkelijk te maken dessert dat er fantastisch uitziet op tafel!
Bereiding
Maak eerst de biscuit
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 °C.
Klop de boter met het eerste deel van de suiker tot een bleke, romige massa. Klop er één voor één de eidooiers door.
Klop in een andere kom de olie en yoghurt door elkaar. Meng dit door het botermengsel. Zeef de bloem en maïszetmeel met het bakpoeder en spatel de helft door het beslag. Spatel er als alles is opgenomen ook de rest door.
Klop de eiwitten met het andere deel van de fijne suiker stijf. Schep met een spatel het schuim in delen luchtig door het beslag. Giet in de springvorm en bak de taart ongeveer 1,5 uur in de oven.
Maak ondertussen de vanillepudding
Breng 3/4de van de melk aan de kook. Meng het puddingpoeder onder de rest van de melk en klop er ook de eidooier en de suiker onder. Giet een scheutje hete melk bij het puddingmengsel en roer goed door. Giet dit mengsel al roerend bij de rest van de hete melk en laat goed indikken. Laat nog 1 minuut doorkoken.
Giet de pudding in een kom en dek af met plastic folie. Laat afkoelen in de koelkast.
En verder
Haal de taart uit de oven en uit de vorm. Laat afkoelen en snijd horizontaal in twee of drie lagen.
Klop de room met de poedersuiker stijf. Doe in een spuitzak.
Doe de afgekoelde pudding ook in een spuitzak.
Bestrijk de lagen biscuit eerst met wat confituur en spuit er dan toefjes pudding op. Spuit er hier en daar ook toefjes slagroom tussen. Zet alle lagen op elkaar en bestuif de taart met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.