Bereiding
Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit ze 4 minuten in olijfolie. Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie, tijm, laurier toe en laat nog enkele minuten verder stoven.
Voeg dan de ongepelde garnalen, pastis, saffraan, een snufje cayennepeper en water toe. Laat 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuur. Mix de bisque in een blender of met de staafmixer en passeer door een zeef (niet te fijn).
Kruidenbouillon: Snij de selder in grove stukken en fruit aan in boter. Voeg het water en de kruiden toe. Breng aan de kook.
Kook de Noordzeekrab 15 minuten in de kruidenbouillon, neem de krab eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het krabvlees uit de poten en het lijf.
Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Fruit ze beetgaar in boter. Meng de bieslook en het krabvlees eronder.
Warm de bisque op, bind met wat maismeel en voeg de room toe. Verdeel de bisque over de borden en lepel de krabgarnituur erbij. Serveer met stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.