Bladerdeeghapje met een vol-au-vent van steenbolk
Bladerdeeghapjes zijn altijd een hit, maar deze versie met een vulling van vol-au-vent van steenbolk tilt je aperitief naar een hoger niveau. Steenbolk is een vis met fijn visvlees die tot de familie van de kabeljauwachtigen behoort. Een smaakvol alternatief voor de traditionele vol-au-vent met kip.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°C.
Rol het bladerdeeg uit en steek 6 kleine cirkels per persoon van ongeveer 4 cm uit met behulp van een klein glas. Voor 4 personen zijn dit 24 cirkels.
Leg 2 cirkels per persoon op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zij dienen als bodem van het koekje. Voor 4 personen zijn dit 8 cirkels.
Steek 4 kleinere cirkels per persoon uit op de andere overgebleven cirkels en schik de buitenste randjes van de cirkels op de bodemcirkels van de koekjes. Voor 4 personen zijn dit 16 cirkels.
Leg 2 kleine cirkels bij de andere op de bakplaat, die dienen als deksel. Voor 4 personen zijn dit 8 cirkels.
Wrijf het deeg in met eigeel en bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de vulling:
Snipper de ui en knoflook.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door om een roux te maken. Laat de roux een paar minuten garen.
Blus de roux af met witte wijn en garnalenfond. Roer goed door om klontjes te voorkomen. Laat het mengsel sudderen tot het iets is ingedikt.
Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Snijd de steenbolkfilets in hapklare stukjes.
Verhit de roomboter en bak de steenbolk 4 minuten goudbruin.
Spoel en hak de peterselie fijn.
Schik de stukjes steenbolk en garnalen op de gebakjes en lepel kleine hoeveelheden van de saus erover. Werk af met peterselie en leg er het dekseltje op.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.