Bladerdeegkrans gevuld met Belgische kazen
Deze bladerdeegkrans is een waar feest op tafel, met vullingen van Père Joseph, Flandrien, Pas de Bleu en Damse Mokke. De mix van smaken zorgt voor een verrassende ervaring bij elke hap. Ideaal om te delen tijdens feestjes of als bijzonder aperitief. De combinatie van kazen, noten en peren geeft een heerlijke twist aan dit bladerdeeggerecht.
Bereiding
Vulling 1
Laat de spinazie in olijfolie slinken. Kruid met peper en zout en knijp er al het vocht uit. Snijd de champignons in kwartjes en bak in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Snijd de Père Joseph in blokjes. Meng de afgekoelde spinazie, peterselie en de Père Joseph blokjes onder elkaar. Zet even apart.
Vulling 2
Kluts 3 eieren los met de room en bieslook en kruid met peper en zout. Roerbak de eieren in een pan met boter. Laat afkoelen.
Snijd de Flandrien kaas in reepjes.
Vulling 3
Snijd de peren en blauwe kaas in blokjes. Meng ze samen met de honing en tijmblaadjes onder elkaar.
Vulling 4
Snijd de lente-uitjes in ringen en de ham in blokjes. Snijd de Damse mokke in bokjes en meng samen met de hamblokjes en de lente-uitjes.
Maak de krans:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de plakjes bladerdeeg schuin in twee. Leg de driehoekjes als een krans en met de scherpe punten naar buiten, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de brede kanten elkaar in het midden wat overlappen.
Verdeel de vier vullingen, in quarten, over de krans.
Verdeel de gebakken champignons over de vulling van spinazie en kaas.
En verdeel de reepjes Flandrien-kaas over het roerei.
Vouw nu elke deegpunt naar het midden zodat de vulling bedekt wordt.
Klop het resterende ei los en bestrijk er het deeg mee. Bestrooi met de grof gehakte pecannoten.
Plaats de krans 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin ziet.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.