

Bladerdeegkrans van vogelnestjes
Deze bladerdeegkrans doet het prima op een buffet, maar je kan hem ook serveren als een hoofdgerecht met een stoemp of met een tomatensaus en rucola voor een zomerse twist. Of je het nu als bijgerecht of hoofdgerecht serveert, het vult elk bord met een feestelijk tintje!
Bereiding
Breng water aan de kook met een scheutje azijn. Kook er de eitjes 8 minuten in.
Laat ze in koud water afkoelen en pel ze.
Meng het gehakt met de oregano en uienpoeder, breng verder op smaak met peper en zout.
Neem een klein ‘handje’ gehakt, maak er een kuiltje in en leg er een ei in, vorm het gehakt rond het ei tot een ‘vogelnestje’. Herhaal voor alle eitjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de plakjes bladerdeeg open tot een breed lint. Leg in het midden van de strook telkens een vogelnestje. Leg ze allemaal op een met een paar cm spatie.
(1 bladerdeegkrans bestaat maximum uit 6 vogelnestjes).
Vouw het bladerdeeg tot halverwege de vogelnestjes en duw tussen elk nestje het deeg tegen elkaar. Zo krijg je in dit geval 6 clusters. Vorm tot een cirkel en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Tip: heb je nog een restje bladerdeeg over? Maak er een vlecht van en leg hem tussen de vogelnestjes.
Klop de dooier van het apart gehouden ei los en borstel het bladerdeeg in met het ei.
Strooi er de sesamzaadjes over en bak gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker met een sausje naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.