Bladerdeegtaartje met gekarameliseerd witloof, blauwe kaas en pecannoten
Op zoek naar een origineel voorgerecht voor een speciale gelegenheid? Dit bladerdeegtaartje combineert het subtiele bittertje van gekarameliseerd witloof met de rijke, volle smaak van blauwe kaas en het krokante van pecannoten. Het kost je slechts 35 minuten en biedt een smaakexplosie die zowel verrassend als verfijnd is.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol het deeg uit en snijd cirkels uit van diameter 8 à 10 cm. Per persoon 1 cirkel.
Haal de bittere kern uit het witloof en snijd in vier.
Verhit de boter in een braadpan en bak het witloof goudbruin aan alle kanten samen met het takje tijm. Giet er een scheutje water bij en laat het witloof verder garen onder deksel.
Neem het deksel weg en doe er de honing bij. Wentel de parten witloof in de honing en laat karamelliseren. Zet aan de kant.
Leg de cirkels bladerdeeg in kleine bakvormpjes met bakpapier.
Verkruimel er de blauwe kaas over en verdeel er het witloof over.
Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taartjes uit de oven en werk af met grofgehakte peterselie en pecannoten. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.