Bladerdeegtaartjes met aardappel en Belgische kazen
Deze bladerdeegtaartjes met een mix van Belgische kazen en aardappelschijfjes zijn het perfecte comfortfood. De combinatie van romige boerenkaas, pittige Bleu des Moines, en gerookte kaas zorgt voor een verrassend lekkere smaakervaring. Ideaal als voorgerecht of voor bij een gezellige brunch.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Rasp de boerenkaas en gerookte kaas.
Leg de vellen bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik elk vel in met een vork.
Verbrokkel de Bleu de Moines onder de geraspte boerenkaas en verdeel over de vellen bladerdeeg.
Hussel de aardappelschijfjes met een scheut olijfolie, peper en zout. Rits er de takjes rozemarijn over en meng goed.
Verdeel de aardappelschijfjes over de kaas, bestrooi met de chilivlokken en zet 15 minuten in de oven. Bestrooi net voor het serveren met de gerookte kaas. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.