Bereiding
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en los ze op in 2 eetlepels heet water.
Splits het ei. Meng het eigeel met de blauwe kaas en yoghurt.
Klop de room stijf. Klop het eiwit stijf. Roer de opgeloste gelatine door het kaasmengsel en spatel er de slagroom onder. Voeg vervolgens het opgeklopte eiwit toe en meng voorzichtig onder.
Giet dit mengsel in glaasjes en zet minstens 3 uur in de koelkast.
Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Laat samen met de honing, tijmtakje en een klein scheutje water 3 minuten karamelliseren. Spreid de noten uit op bakpapier en bestrooi met zout.
Laat afkoelen en hak grof.
Schil en snijd de peren in kleine blokjes. Bak ze lichtjes bruin in boter. Voeg de honing en de tijm toe en laat even karamelliseren.
Verdeel de blokjes peer over de kaasmousse en werk af met de notencrunch en een takje waterkers. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.