Blinde vinken met biersaus, wortelpuree en boontjes
Blinde vinken zijn een echte Belgische klassieker, en in dit recept krijgen ze een twist met een rijke biersaus van Geuze. Serveer ze met een wortelpuree en boontjes op smaak gebracht met munt en mosterd. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd die net dat tikkeltje extra heeft!
Bereiding
Bak de blinde vinken rondom bruin in boter. Blus met de Geuze en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij en voeg de laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat de vinken op een zacht vuur 30 minuten sudderen.
Snipper de zoete ui fijn en bak zacht in boter.
Kook de prinsessenboontjes en de peultjes beetgaar in licht gezouten water.
Schil en snijd de wortelen en aardappelen in gelijke stukken. Kook alles gaar in licht gezouten water. Giet de boontjes af en spoel onder koud water.
Snipper het sjalotje fijn. Meng dit met de look, 1 el mosterd, witte wijnazijn, de munt en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
Meng dit onder de warme boontjes.
Giet de wortelen met de aardappelen af en stamp met een pureestamper fijn. Roer er de zoete ui, een klont boter en 1 el mosterd onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Bind de saus van de blinde vinken eventueel met een lepel maïszetmeel opgelost in wat water. Serveer de blinde vinken met de wortelpuree en de warme boontjes. Geef er het biersausje bij op basis van Geuze.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.