Bereiding
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Meng de drie kazen.
Smelt de boter en strooi er de bloem over, roer en laat enkele minuten drogen in de pan. Blus met de melk en roer tot een gladde saus.
Zet de pan van het vuur en voeg 2/3 van de kaas toe en breng nog op smaak met peper en zout.
Maak van de worsten kleinere exemplaren door ze op te draaien. Snijd van elkaar en wikkel er een plakje ontbijtspek rond. Bak de worsten kort in wat boter.
Stamp de aardappelen fijn, voeg de melk, boter en muskaatnoot, peper en zout toe en meng tot een puree.
Bedek de bodem van een ovenschotel met de puree, verdeel de bloemkool en worst over de puree, giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de geraspte kaas over.
Gratineer in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot de kaas mooi gekleurd is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.