Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel grondig en laat goed uitlekken. Maal de bloemkoolroosjes in de blender heel fijn en gaar het mengsel 4 minuten in de microgolfoven. Laat afkoelen en meng met het ei, 50 g kaas, het amandelpoeder, de kruiden en het zout tot pizzadeeg.
Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde pizzabodem. Bak die 8 à 10 minuten in de warme oven.
Spoel de tomaten en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de rode ui in ringen.
Haal de pizzabodem uit de oven en beleg hem met de tomaten, uiringen en 100 g kaas. Kruid met peper en zout en zet nog 10 minuten in de oven.
Besprenkel de pizza met olijfolie, werk af met vers basilicum en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.