Bereiding
Snijd de roosjes van de bloemkool en cutter fijn tot couscous/rijst.
Blancheer de tuinbonen. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.
Hak de groene kruiden fijn.
Meng de groene kruiden onder de bloemkoolrijst, voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Hak de amandelen fijn en rooster in een anti-aanbakpan.
Kruid de kippenfilets met peper en zout. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en laat heet worden. Bak de kippenfilets in de hete olie langs één kant, laat 6 minuten bakken en draai vervolgens om. Bak nogmaals 6 minuten.
Laat even rusten onder een vel aluminiumfolie.
Maak het sausje. Meng de hummus met de yoghurt, het citroensap, 1 el honing en ras-el-hanout. Breng op smaak met peper en zout.
Neem een mooie kom/schaal en besmeer de onderkant met het sausje van hummus en yoghurt.
Lepel er de bloemkoolrijst en tuinbonen op, snijd de kippenfilets in repen en leg ook deze erop.
Werk af met enkele plukjes verse munt en serveer er enkele partjes citroen bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.