Bloemkoolrijst met zonnebloempitten en gegrilde pompoen
Bloemkoolrijst is een ideale basis voor een gezonde maaltijd. In dit recept combineren we de bloemkoolrijst met stukjes geroosterde pompoen en knapperige pitten. Een winterse schotel met een heerlijke bite dat zowel voedzaam als lekker is. P-E-R-F-E-C-T!
Bereiding
Verhit de olijfolie en bak er de pijnboompitten goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
Hak de bloemkool tot fijne korreltjes in een blender of hakmolentje. Het eindresultaat moet wat weg hebben van de structuur van rijst of couscous.
Meng met het sap en rasp van de citroen, pijnboompiten en zonnebloempitten. Breng op smaak met fleur de sel en peper en schenk er wat extra olijfolie over. Laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast.
Snijd de pompoen in grove stukken. Wentel ze door wat olie en gril ze in een grillpan. Doe de gegrilde pompoen in een ovenschotel, schenk er de ahornsiroop en gember over en laat 20 minuten in de oven garen tot de pompoen zacht is.
Serveer de pompoen met de bloemkoolrijst.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.