- bamboestokjes van ca. 15 cm
Bereiding
Bloemkoolsoep
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en houd enkele mooie roosjes apart.
Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
Stoof de sjalot en de look glazig in de helft van de boter. Doe er de bloemkool bij en laat nog enkele minuten verder stoven.
Voeg er vervolgens de melk en groentebouillon bij. Laat alles 20 minuten koken samen met het kruidentuiltje.
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep met een staafmixer fijn. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Voeg de overige bloemkoolroosjes toe en houd de soep warm.
Varkensspiesjes
Meng het broodkruim met de melk en laat 5 minuten trekken. Voeg het gehakt, ei, fijngesnipperde ui en de andere specerijen (chilipoeder en komijnpoeder) toe.
Meng het gehakt goed en maak 12 balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede.
Bak de gehaktballetjes goudbruin in de rest van de boter en prik 3 balletjes op ieder bamboestokje.
Serveer de soep in kommetjes, verdeel ook de bloemkoolroosjes over iedere persoon en zet de spiesjes erbovenop. Werk af met fijngesnipperde lente-uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.