Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de bloemkoolroosjes in plakken van 1 cm en leg op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de groenten voldoende ruimte hebben en niet opeengestapeld liggen.
Snipper de chilipeper fijn en strooi over de bloemkool. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit boven de bloemkool en besprenkel met 2 eetl olijfolie en komijnpoeder. Kruid met peper en zout. Meng om tot alle stukjes bedekt zijn met de olie.
Plaats 15 à 20 minuten in de oven en roer regelmatig om.
Pel en snipper de uien grof.
Was de prei en de selder. Snijd in grove stukken.
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de uien aan. Voeg de prei en selder toe.
Giet de bouillon over de groenten.
Maak een kruidentuiltje van de verse kruiden, bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten 20 minuten garen op een zacht vuur.
Haal de bloemkool uit de oven en houd enkele gegrilde bloemkoolroosjes apart voor de afwerking.
Voeg de rest van de bloemkool toe aan de bouillon. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Proef en kruid naar eigen smaak met nootmuskaat, en eventueel peper & zout. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en roer ze onder de warme soep.
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met de gegrilde bloemkool, enkele druppels olijfolie en serveer met stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.