Bloemkoolsteak met puree van bloemkool en chimichurri
Bloemkool in de spotlight! Deze bloemkoolsteak met bijpassende puree en chimichurri geeft je een volledig plantaardige ervaring met een verfijnde twist. De heerlijke smaak van de gegrilde bloemkool in combinatie met de kruidige chimichurri zorgt voor een perfect evenwicht. Dit gerecht is ideaal voor wie op zoek is naar een gezond, kleurrijk en vullend vegetarisch alternatief.
Bereiding
Maak de bloemkoolsteaks
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd dikke plakken uit het midden van elke bloemkool. Bewaar de roosjes die los komen.
Roer het paprikapoeder los met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
Verhit een grillpan. Kwast de bloemkoolplakken in met de marinade.
Gril de bloemkool aan beide kanten op de grillpan. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat nog 10 minuten in de oven verder garen.
Maak de puree van bloemkool
Kook ondertussen de bloemkoolroosjes gaar in de melk. Warm de room op. Giet de bloemkoolroosjes af, doe ze in een blender en mix ze samen met de warme room glad.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Houd warm.
Maak de chimichurri
Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn. Hak de chilipeper fijn.
Meng de gehakte kruiden met het sjalotje, knoflook, chilipeper en citroensap. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer tot een gladde saus.
Kruid de chimichurri naar smaak met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de bloemkoolcrème mooi over de borden. Leg er telkens een bloemkoolsteak op.
Werk af met de chimichurri, pijnboompitten en extra verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.