Bereiding
Voor het pannekoekenbeslag:
Doe het boekweitmeel in een mengkom. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de melk, suiker, zonnebloemolie, kaneel en snuifje zout toe, en roer tot een egaal beslag.
Laat het beslag 1 uur rusten.
Voor de gepocheerde peer:
Schil en ontpit de peren en snijd ze in partjes.
Doe de partjes peer samen met de wijn, water, rietsuiker, steranijs, kaneelstok en kardemompeulen in een kookpot en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
Zet de pot van het vuur en laat alles samen afkoelen.
Maak de pannenkoeken:
Zet een koekenpan op het vuur. Als de pan goed heet is, voeg je een klontje boter toe en laat het smelten.
Giet ongeveer 1 pollepel beslag in de pan en beweeg de pan heen en weer zodat het beslag zich verdeelt. Bak de pannenkoek aan elke zijde ongeveer 1-2 minuten. Giet uit de pan op een bord en dek af met een handdoek of diep bord. Bak alle pannenkoeken.
Afwerking:
Serveer de pannenkoeken met de gepocheerde peren, een beetje platte kaas, honing en gehakte walnoten
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.