Bereiding
Voorbereidingen
Snipper de ui, chilipeper en knoflook, snijd de venkel in repen en de prei in ringen.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, prei, chilipeper en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn. Blus het geheel met de pastis en laat verdampen.
Voeg de tomaten, laurierblaadjes, tijm, peterselie, saffraan, sinaasappelschil, zout en peper toe. Laat nog eens 5 minuten koken, zodat de tomaten zachter worden.
Voeg de visbouillon of het water toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 30 minuten zachtjes koken om de smaken goed te laten intrekken.
Zeef de bouillon door een fijne zeef in een andere grote pan, en gooi de vaste bestanddelen weg. Zet de bouillon weer op een zacht vuur.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de venkel gaar.
Voeg de venkel, vis en schaaldieren toe aan de sudderende bouillon en laat ongeveer 5 minuten koken.
Maak de rouille
Stamp in een vijzel de knoflook met een snufje zout fijn. Voeg de gekookte aardappel, eidooier, Dijonmosterd en saffraan toe. Voeg de olijfolie langzaam in een dun straaltje toe en blijf mengen tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de bouillabaisse in kommen. Bestrijk de rouille op de geroosterde stokbroodplakjes en serveer ze naast de soep. Garneer met een blaadje peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.