Bouillon van tomaat en venkel
met boontjes en varkenskotelet
De frisheid van de tomaat en de subtiele anijssmaak van venkel vormen een perfecte balans met het sappige vlees. Dit gerecht is niet alleen licht en smaakvol, maar ook een unieke manier om een varkenskotelet te serveren. Ideaal als verfijnd voorgerecht of een lichte hoofdmaaltijd.
Bereiding
Snipper de ui fijn. Halveer de kerstomaatjes.
Snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het groen.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze in boter langs beide kanten goudbruin. Schep uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
Roerbak er nu de ui met de venkel een 8-tal minuten in.
Pers er de look bij en bak nog 1 minuut verder. Schep er de tomaatjes en de boontjes onder en roerbak 2 minuten verder. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Giet de bouillon bij de groenten, voeg de tijm toe en breng aan de kook.
Voeg nu de witte bonen toe en laat nog even doorwarmen.
Schep de bouillon in borden.
Snijd de kotelet in repen en leg bovenop de groenten. Werk af met extra tijm en het venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.