Bereiding
Was de zwemkrabben. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Doe de zwemkrabben bij de hete olijfolie en bak. Haal uit de pot en snijd de krabben middendoor.
Doe in dezelfde pot opnieuw een flinke scheut olijfolie. Doe er de grofgesneden groenten (wortel, selder, sjalot, gember en prei), knoflook en chilipeper bij. Bak. Voeg de grofgesneden tomaten, kaffirblaadjes, tijm, laurier en gehakte krabben bij. Bak kort.
Bevochtig met het water. Roer alles om en breng aan de kook. Laat minsten 1 uur op een zacht vuur sudderen. Zeef.
Kook de noedels beetgaar in kokend, licht gezouten water. Spoel onder koud water.
Verdeel over de soepkommen.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de paksoi toe en bak. Smaak af. Verdeel over de noedels. Verdeel achtereen volgens de lente-ui, koriander, gember en garnalen over de kommen.
Breng de gewenste hoeveelheid van de bouillon aan de kook. Voeg vissaus en limoensap naar smaak toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Verdeel over de kommen en serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.