Bereiding
Maak het deeg voor de briochebroodjes
Meng de bloem en suiker met de gist en lauwe melk.
Voeg het zout en het ei toe en meng gedurende 10 minuten.
Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan het deeg, kneed nog 10 minuten verder. Laat het deeg rijzen gedurende 60 minuten en verdubbelen in grootte.
En verder
Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en rol tot balletjes. Duw elk balletje wat platter met een deeg rol en vouw het deeg rond een kaasblokje.
Leg de balletjes in een ingevette ovenschaal van 30 cm diameter en laat opnieuw 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Borstel het deeg in met de losgeklopte eierdooier. Plaats gedurende 20-25 minuten in de oven, of tot de broodjes goudbruin gebakken zijn.
Maak ondertussen de knoflookboter
Smelt de boter en voeg de gehakte peterselie en gesnipperde knoflook toe. Haal de broodjes uit de oven en borstel ze in met deze gesmolten knoflookboter, kruid met het grof zout naar smaak.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.