Briochetoast met gekarameliseerde peer, Belgische kazen
en specerijensiroop
Deze briochetoast met gekarameliseerde peer en Belgische kazen is een smaakvolle combinatie van zoet en hartig. De zoete en kruidige peer past perfect bij de romige kazen. Dit gerecht is ideaal als lunch, voorgerecht of dessert. Serveer met een frisse salade voor een compleet gerecht vol Belgische trots!
Bereiding
Doe het water en de suiker in een steelpan en voeg het kaneelstokje, venkelzaad en steranijs toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes inkoken tot een siroopachtige consistentie.
Haal van het vuur en zeef de siroop om de specerijen te verwijderen. Zet de siroop opzij.
Snijd de peren in dikke plakken. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes peer toe en besprenkel ze met citroensap.
Bak de peren 3-4 minuten tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg de honing (of suiker) toe en bak nog 2-3 minuten tot de peren goudbruin en zacht zijn. Haal van het vuur en zet opzij.
Snijd het briochebrood in reepjes. Verhit een eetlepel boter in een pan. Toast de reepjes briochebrood aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Schik de peren in een schaaltje en serveer met de kaas en briochebrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.