Op tafel ligt een handdoek opengevouwen met hierop een bord en een pan. Op het bord ligt een verzameling Belgische kazen en een mes, in de pan liggen gekaramiliseerde peren, safraanstokje, steranijs en briochetoastjes.

Briochetoast met gekarameliseerde peer, Belgische kazen

en specerijensiroop

Deze briochetoast met gekarameliseerde peer en Belgische kazen is een smaakvolle combinatie van zoet en hartig. De zoete en kruidige peer past perfect bij de romige kazen. Dit gerecht is ideaal als lunch, voorgerecht of dessert. Serveer met een frisse salade voor een compleet gerecht vol Belgische trots!

Dessert

35 min

Eenvoudig

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de specerijensiroop

    Voor de peertjes

    Voor de afwerking

14 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    Doe het water en de suiker in een steelpan en voeg het kaneelstokje, venkelzaad en steranijs toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes inkoken tot een siroopachtige consistentie.