

Briwat met kip
Briwat met kip zijn heerlijke Marokkaanse driehoekjes van knapperig bladerdeeg, gevuld met kruidig gestoofde kip. Ideaal als hartig hapje of onderdeel van een mezze-schotel. Deze smaakvolle snack is perfect voor feestelijke momenten of om gewoon van te genieten met vrienden en familie. Serveer met zure room als fris sausje.
Bereiding
Snipper de uien fijn.
Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin. Kruid met kippenkruiden, gemberpoeder en saffraan. Voeg de helft van de uien toe, zet het vuur laag en laat enkele minuten stoven.
Blus met 200 ml heet water bij. Zet het deksel op de pan en laat de kip langzaam garen.
Hak de peterselie en koriander fijn.
Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Kluts de eieren los en klop door het braadvocht. Voeg de resterende uien en de verse kruiden toe, kruid met peper en zout en meng goed.
Snijd de kipfilets klein en meng onder het ui-eimengsel. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hak de amandelen grof en meng met de poedersuiker. Snijd het filodeeg in de lengte in repen van 5 cm breed. Meng de gesmolten boter met de olie.
Bestrijk een reep filodeeg met het botermengsel en leg onderaan een lepel van de kipvulling. Bestrooi met de zoete amandelen. Vouw het filodeeg op tot een driehoekje. Doe hetzelfde met de rest van het filodeeg en de vulling.
Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het botermengsel en zet 20 minuten in de oven.
Laat de briwat iets afkoelen en bestrooi ze met extra poedersuiker en kaneelpoeder.
Lekker met wat zure room.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.