Broccolisoep met blauwe kaas
Deze broccolisoep met blauwe kaas is heerlijk smaakvol, de pittige blauwe kaas geeft een mooie twist aan de broccolismaak. Perfect als snelle lunch of als hartverwarmend voorgerecht voor een diner. Eenvoudig te maken en boordevol smaak, deze soep zal je aangenaam verrassen!
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes.
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Snipper de ui fijn en bak glazig in boter. Pers er de look bij en bak even mee. Voeg 2/3de van de broccoliroosjes, aardappel en de stukjes steel toe en roerbak 3 minuten verder.
Blus met de bouillon, voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten sudderen.
Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd de resterende broccoliroosjes wat kleiner en voeg bij de soep. Laat nog 5 minuten verder sudderen.
Schep de soep in kommen en werk af met een lepel blauwe kaas, de zonnebloempitjes en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.