Broccolisoep met gerookte forel
Broccolisoep maken is niet alleen eenvoudig, je kan deze soep op duizend-en-één manieren maken. In dit recept voor broccolisoep zorgt de kaas voor een extra romige smaak. Werk af met gerookte forel en geschaafde amandelen en je hebt een verfijnde soep boordevol smaak.
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
Verhit boter in een diepe kom. Fruit hierin de ui met de look. Voeg de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
Snijd de gerookte forel in reepjes.
Voeg de geraspte kaas toe aan de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de geschaafde amandelen.
Schep de soep in kommen. Werk af met de forel, room, geroosterde amandelen en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.