Broccolisoep met kruidenolie, sambal, grijze garnalen en noten
Deze broccolisoep wordt extra bijzonder door de pittige sambal, aromatische kruidenolie en een topping van grijze garnalen en knapperige noten. Deze rijkelijke garnituur geeft dit gerecht een feestelijke toets. En de melk, die maakt deze soep extra smeuïg.
Bereiding
Breng de groentebouillon aan de kook.
Snijd de broccoli’s in stukken (gebruik ook de stelen). Snijd de ui, look en selder in stukken en voeg alle groenten toe aan de groentebouillon samen met een kruidentuiltje van tijm en laurier. Kruid met peper en zout en laat gedurende 30 minuten sudderen.
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Voeg de melk toe en kruid verder af indien nodig.
Mix de peterselie, bieslook en kervel met een scheut olijfolie en kruid af met peper en zout. Zet apart.
Hak de noten grof en hou deze ook apart.
Serveer de soep in kommetjes of borden en garneer met de kruidenolie, een beetje sambal, de gepelde grijze garnalen en de noten.
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
MET STEUN VAN DE
EUROPESE UNIE