Bereiding
Spoel de varkenslever grondig en dep droog.
Snijd de lever in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
Snijd de plakjes spek lange dunne reepjes.
Rijg stukjes lever en het reepje spek al zigzaggend op een stokje. Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Hak de muntblaadjes en peterselieblaadjes fijn.
Meng de fijngehakte kruiden en citroenzeste met de olijfolie en een goede snuf zout.
Meng de ketchup, barbecuesaus en sojasaus tot een marinade.
Leg de spiesjes op een hete grill of in een hete pan en bak ze kort aan en wrijf ze in met de marinade en laat nog even verder karamelliseren. Opgelet, bak de spiesjes kort en krachtig zodat de stukjes lever niet uitdrogen en taai worden.
Serveer de spiesjes met de kruidenolie. Lekker als hapje, bij een slaatje of bij gekookte aardappelen met appelmoes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.