Brochette van rundvlees met salade van parelcouscous,
erwtjes, verse kruiden en veldsla
Deze brochette van rundvlees met salade van parelcouscous is een smaakvolle en gezonde maaltijd. Het vlees kreeg een dry rub, een droge mix van kruiden, specerijen, zout en suiker, die wordt gebruikt om het vlees in te wrijven voor de bereiding op de barbecue. De frisse couscoussalade met erwtjes en verse kruiden maakt dit gerecht compleet en perfect voor een zomerse maaltijd.
Bereiding
Maak de dry rub voor het vlees
Doe alle ingrediënten in een blendertje en maal fijn. Bewaar de rub in een afgesloten bokaal of potje.
Maak de salade van parelcouscous
Kook de parelcouscous in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
Blancheer de erwtjes 2 minuten in kokend gezouten water, laat uitlekken.
Rasp de schil van de citroen. Hak de rucola, oregano en dille fijn en meng door de parelcouscous, samen met de erwtjes.
Breng verder op smaak met citroenolie, peper en zout.
Maak de brochette
Snijd het vlees in repen. Rijg ze op een stokje en wrijf wat van de droge rub op de saté’s.
Gril ze op de barbecue of verhit een pan met de helft olijfolie en boter. Bak er de spiesjes krokant in. Oversaus regelmatig het vlees.
Afwerking
Serveer de spiesjes met de parelcouscoussalade en veldsla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.