Broodje pulled rabbit met barbecuesaus
Dit broodje pulled rabbit met barbecuesaus is een verrassende en smaakvolle variant op het klassieke pulled meat. Het vlees, de saus en de kruiden vormen samen een heerlijke combinatie die perfect is voor wie van iets origineels houdt. Een smaakbom voor elke lunch of snelle maaltijd!
Bereiding
1 dag voordien:
Verwarm de oven voor tot 150°C.
Meng alle kruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de marinade.
Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, giet er het appelsap bij en dek af met aluminiumfolie.
Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 2u en 30 minuten. Draai daarna de oven uit en laat de konijnenbouten een nachtje rusten en afkoelen.
De dag zelf:
Snipper voor de barbecuesaus de ui fijn en stoof op een matig vuur met de ketchup, bruine suiker, bier, honing, sojasaus en een beetje tabasco naar eigen smaak.
Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.
Pluk het vlees van de gare bouten, trek het met 2 vorken uit elkaar en roer er de helft van de barbecuesaus doorheen
Spoel de gemengde sla en zwier droog.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en peper en zout. Besprenkel over de salade.
Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Snijd de komkommer in lange dunne plakken met een dunschiller of mandoline.
Afwerken:
Snijd de broodjes doormidden.
Beleg ze met de salade, komkommerplakjes, radijsjes en een flinke schep van het vlees. Dek af met het broodje en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.