Bereiding
Broodje met pesto, ham en kaas
Mix het basilicum met de cashewnoten, de gepelde look en een scheut olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
Snijd het stokbrood in de breedte 8 keer in, maar snijd niet helemaal door.
Halveer de plakjes ham en snijd de kaas in 8 dunne plakjes.
Schep in elke inkeping van het stokbrood wat van de groene pesto en stop er een plakje ham en een plakje kaas tussen.
Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie en leg op de barbecue. Doe de barbecue dicht en laat de kaas rustig smelten, in ongeveer 5 tot 10 minuten. Werk voor het serveren af met wat extra basilicum.
Broodje met roomkaas, paprika en rode ui
Snijd het stokbrood in de breedte 8 keer in, maar snijd niet helemaal door.
Snijd de paprika in 8 reepjes. Snijd de rode ui in dunne ringen.
Roer de dille onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
Schep in elke inkeping van het stokbrood wat van de roomkaas en stop er een reepje paprika, ui en een blaadje basilicum tussen.
Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie, bestrooi met de kaas en leg op de barbecue. Doe de barbecue dicht en laat de kaas rustig smelten, in ongeveer 5 tot 10 minuten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.