Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de courgettes en snijd ze fijn. Hak de notenmix fijn.
Smelt de chocolade au-bain-marie en roer er de boter door.
Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop tot ze in volume verdubbeld zijn en erg luchtig zijn.
Meng het chocolademengesel onder het eiermengsel. Roer totdat de 2 soorten beslag goed vermengd zijn.
Roer de courgette eronder samen met de helft van de fijngehakte noten.
Zeef de bloem bij het beslag en voeg de baksoda toe. Spatel het bloemmengsel voorzichtig onder het beslag zodat je nog steeds een luchtig beslag hebt.
Beboter je muffinvormpjes en bestuif met wat cacaopoeder. Vul ze voor iets meer dan de helft met het brownie-deeg en verdeel de rest van de noten over de brownies.
Bak de brownie gaar - maar toch nog smeuïg - in de oven, in ongeveer 30 à 40 minuten.
Liever een grote brownie? Neem een gewone ovenschaal en beboter de bodem en de randen. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal en strijk het vlak, verdeel de rest van de noten over de brownie.
Bak de brownie gaar - maar toch nog smeuïg - in de oven, in ongeveer 40 à 50 minuten.
Haal de brownies uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.