Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro is een van die klassieke apertiefhapjes waar je iedereen een plezier mee doet. Knapperig geroosterd brood, belegd met sappige tomaten, verse basilicum en een scheutje extra vierge olijfolie. In slechts 15 minuten geniet je van deze topper. En check zeker ook onze tips en leer bruschetta maken als een echte Italiaan.
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in blokjes.
Pers een half teentje knoflook fijn over de tomaten. Voeg 1 el olijfolie toe aan de tomatenstukjes en 1 tl witte-wijnazijn. Kruid met peper en zout.
Plaats afgedekt in de koelkast.
Snijd dikke plakjes van het stokbrood en rooster ze lichtjes in de oven of op de BBQ-grill. Wrijf met het overgebleven half teentje knoflook over de warme bruschetta's en druppel wat olijfolie over de bruschetta's.
Lepel er wat tomatenstukjes over en werk af met een blaadje rucola en enkele kappertjes. Dien onmiddellijk op.
Zo zie je maar: bruschetta maken is helemaal niet moeilijk. Gelukkig maar want van deze bruschetta met tomaat zal je niet genoeg kunnen krijgen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.