Bereiding
Snijd de citroen doormidden, bestrijk met olijfolie en leg hem met de snijkant naar onderen in een (grill)pan. Rooster de citroen enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Laat afkoelen.
Pel en pers de knoflook.
Giet de witte bonen af en spoel met koud water. Laat uitlekken. Doe ze in de keukenmachine met de tahin, knoflook, komijnpoeder en zout.
Pers de citroen uit en voeg 1 el citroensap bij de bonen. Voeg tot slot 2 el olijfolie toe en mix fijn tot een smeuïge crème.
Roer de pijnboompitten en de gehakte peterselie door de crème. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in kleine reepjes. Neem een mengkom en meng 1 el olijfolie onder de boerenkoolreepjes. Bestrooi met peper en zout en masseer de reepjes goed in.
Leg de boerenkool op een bakplaat met bakpapier en strooi er de chilivlokken overheen. Zet de bakplaat 8 minuten in de oven. Laat nadien even afkoelen.
Verwarm ondertussen een pan met olijfolie en bak de sneetjes brood 1 à 2 minuten aan elke kant.
Besmeer de bruschetta met de dip van cannellini bonen en werk af met chips van boerenkool.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.