Bereiding
Maak de tofu
Meng 2 el plantaardige olie, ½ tl sesamolie, 3 tl sojasaus, 1 el honing, 1 tl paprikapoeder en ½ tl zout.
Giet de tofu af en druk er zoveel mogelijk vocht uit met een propere keukenhanddoek of keukenpapier.
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
Giet dit mengsel in een diepvrieszakje of potje samen met de tofu.
Laat intrekken voor ongeveer 30 minuten.
Bereid de aardappelen
Schil en was de aardappelen. Snijd ze daarna in blokjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten in gezouten water tot ze net niet beetgaar zijn.
Bak ze daarna goudbruin in wat olijfolie en kruid af met voldoende peper, zout en tijm.
In diezelfde pan kun je vervolgens de tofu klaarmaken. Bak zo’n 2 à 3 minuten langs elke zijde op een laag vuur.
Stel de buddha bowls samen
Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Haal de avocado’s uit de schil en snijd in blokjes.
Snijd de komkommer en radijsjes in plakken.
Snijd de rode ui in ringen.
Verdeel over 4 diepe kommen de gewassen sla, gebakken aardappelen, tofu, radijsjes, komkommer, avocado, rode ui en sesamzaadjes. Serveer met chopsticks.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.