Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in 4 parten. Snijd elk part zo fijn mogelijk, eventueel met behulp van een mandoline.
Snijd de ui in ringen en stoof aan in een pot met weinig vetstof. Voeg er de fijngesneden rode kool, sherry azijn, helft van de bruine suiker en het water aan toe.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg toe aan de rode kool. Laat op een zacht vuur 45 minuten garen. Roer regelmatig om.
Snijd het buikspek in reepjes.
Meng de sojasaus met mirin, saké en de resterende bruine suiker. Voeg toe aan de spekreepjes en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Bak het gemarineerde spek in een pan met weinig vetstof. Kruid naar smaak met peper.
Serveer de spekreepjes met de rode kool. Werk af met de geitenroomkaas en de koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.