Bereiding
Haal de rosbief 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met olijfolie.
Schroei het vlees dicht op de barbecue grill. Leg de rosbief aan de zijkant van de barbecue. Sluit het deksel en laat 15 à 20 minuten garen. Reken ongeveer 3 minuten per 100 g vlees.
Haal de rosbief van de grill, draai het vlees om en laat 15 minuten onder aluminiumfolie rusten. Kruid met peper en zout.
Snijd de aardappel in partjes, schillen hoeft niet. Stoom de aardappelen in 5 minuten bijna gaar.
Spies de aardappelenpartjes op een spies en bestrijk met olijfolie, kruid met oregano. Rooster de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant. Werk af met zeezout.
Rooster ondertussen de broodjes krokant op de grill. Leg een sneetje kaas op de onderste helft van het broodje en laat nog eventjes op de grill smelten. Rooster het spek 1 minuut op de grill.
Snijd de rosbief in dunne plakjes. Beleg de broodjes afwisselend met een sneetje rosbief, spek en augurk. Werk af met enkele schijfjes tomaat, een blaadje sla en tomatencompôte. Serveer met aardappelpartjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.