Bereiding
Maak de dressing
Mix de knoflook met de mosterd, azijn, mayonaise, citroensap en ansjovis glad. Voeg 100 ml olijfolie toe en mix tot een dressing. Kruid met peper en zet koel.
Maak het slaatje
Kook de eieren in 7 minuten bijna hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Mix 4 el olijfolie en de knoflook glad. Bestrijk het brood met de knoflookolie, houd de overige knoflookolie apart, en grill goudbruin. Snijd in blokjes.
Leg de tomaten in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten onder de ovengrill.
Halveer de slaharten en bestrijk met de knoflookolie. Grill ze goudbruin in de grillpan. Bestrijk de kipfilet met de rest van de knoflookolie en kruid met peper en zout. Grill eveneens goudbruin en gaar in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd in plakjes.
Verdeel het brood, de plakjes kip, de sla en de tomaatjes over 4 borden. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Rasp er de Parmezaanse kaas over en geef er de dressing bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.