Caesarsalade in a jar
Geniet van je favoriete Caesar salade, maar dan in een handige jar of bokaal! Ideaal om mee te nemen, boordevol knapperige sla, kaasschilfers, croutons en een romige dressing. Alles netjes gelaagd voor een frisse, smaakvolle salade on-the-go. Perfect voor een snelle lunch of picknick zonder gedoe!
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de saus:
- mixer
- afsluitbare bekers of potjes met deksel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 195°C.
Was de sla en zwier droog. Snijd de sla grof en zet opzij.
Doe de kip in een ovenschaal. Wrijf de kippenbouten in met maïsolie. Kruid ze met peper en selderijzout. Plaats de bouten 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C.
Breng een potje met water aan de kook. Leg de eitjes in het kokend water. Kook ze 10 minuten. Laat de hardgekookte eitjes schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze in vier. Zet opzij.
Verwijder de korsten van het brood. Snijd in reepjes en daarna in blokjes. Doe de olijfolie in een pan. Warm op en bak de blokjes brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de kippenbouten uit de oven en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de boutje en zet opzij.
De saus
Mix de eierdooiers, mosterd, ansjovis, knoflook en harde kaas in de foodprocessor of maatbeker tot een homogene massa.
Voeg langzaamaan de plantaardige olie in een straaltje toe terwijl de machine of de mixer draait zodat er een gebonden saus ontstaat.
Voeg vervolgens de slagroom toe en breng op smaak met versgemalen peper, een beetje zout en het citroensap.
Doe de sla in de afsluitbare bekers of potjes en verdeel er de eitjes, kip, ansjovisfilets en broodkorstjes over. Voeg halve kerstomaatjes toe. Werk af met kaasschilfers en een beetje saus.
Bewaar de salades tot gebruik in de koeling.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.