Caesarsalade met asperges
Geef je klassieke Caesarsalade een lente-upgrade met heerlijke asperges van bij ons! Verwen je smaakpapillen met knapperige little gem, Vlaamse asperges, gekookte eitjes, spekjes en Belgische oude kaas, allemaal perfect gecombineerd met onze caesardressing. Een verfijnde en verrassende twist op een geliefde favoriet die je zeker wilt proeven!
Bereiding
Maak de dressing
Plet de ansjovis en pers de knoflook uit boven een kommetje.
Meng de mayonaise en zure room door het knoflook-ansjovismengsel.
Rasp de citroen en pers het sap uit.
Voeg de worcestersaus, mosterd en de citroenzeste en sap toe naar smaak aan de dressing.
Breng verder op smaak met peper.
Maak de salade
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en schrik ze onder koud water.
Pel de eieren en halveer ze.
Schil de asperges. Blancheer ze naar gelang de dikte zo’n 8-12 minuten in gezouten water.
Laat uitlekken. Snijd ze in 3 gelijke stukken.
Bak de spekjes, zonder vetstof in een pannetje. Laat uitlekken op een wat keukenpapier.
Maak het pannetje schoon met keukenpapier en bak de broodcroutons met wat boter en olijfolie.
Laat de broodcroutons uitlekken bij de spekjes op het keukenpapier.
Afwerking
Maak de blaadjes los van de little gem, spoel en zwier ze droog.
Snijd of scheur de salade in brede repen en verdeel over de borden.
Voeg de stukjes asperges, gekookte eieren, spekjes en oude kaas schilfers toe.
Werk af met de caesardressing en wat dille.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.