Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Maak suikerwater door de suiker aan de kook te brengen met het water, steranijs en oranjebloesem. Kook in tot een lichte siroop.
Klop de eieren, suiker en yoghurt tot een luchtige massa. Voeg er beetje bij beetje de bloem, het griesmeel en de gesmolten boter bij. Voeg er ook de zeste aan toe van de sinaasappel.
Giet het mengsel in een bakvorm en bak de taart ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot hij er mooi goudbruin gebakken uitziet. Prik de cake in met een prikker en overgiet met de siroop. Laat alles afkoelen.
Doe het sinaasappelsap en de suiker in een ruime pan en laat lichtjes koken. Snijd de bloedappelsien in schijfjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de schijfjes 5 tot 7 minuten totdat ze beginnen te karamelliseren. Vergeet de schijfjes niet om te draaien.
Bedek de cake met enkele gekaramelliseerde schijfjes bloedappelsien en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.