Calzone uit het vuistje
Calzone is een dichtgevouwde, gevulde pizza waar je eindeloos mee kan variëren. Met dit recept maak je hem in een handig formaat, een kleine pizza calzone met champignons, paprika en Meesterlyckham. Comfortfood om altijd bij de hand te hebben!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250°C.
Zet een potje op het vuur met 2 el olijfolie en de fijngeperste knoflook. Laat de knoflook erin sudderen en doe er dan de tomatenpassata en de kruiden bij.
Laat zo’n 15 minuten sudderen op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de ham en paprika in stukjes van 1 op 1 cm. Pel de ui en snijd in fijne ringen.
Snijd rondjes uit het pizzadeeg van ongeveer 15 cm doorsnede, 4 stuks.
Lepel wat tomatenpassata op de helft van de pizzabodem en bestrooi met mozzarella.
Verdeel de champignons, ham, uiringen en paprikastukjes over de passata. Kruid met peper en zout en bestrijk de randen van de pizza’s met weinig water.
Vouw de pizza’s toe en bak de calzone's gedurende 5 à 10 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.