Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs
Deze carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs is mijn top bijgerechtje voor de barbecue. Steeds weer krijg ik complimentjes van mijn gasten! Snel en makkelijk te maken, en het voegt meteen kleur toe op tafel. Perfect om je bbq net dat beetje extra te geven!
Bereiding
Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.
Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.
Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte-wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.
Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.
Lekker met houthakkersbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.