Bereiding
Schil de asperges van de kop naar beneden. Snijd het houterige uiteinde af.
Snijd ze met een mandoline of dunschiller in fijne repen. Leg de asperges in een kom met water en het citroensap.
Kook de eieren in kokend water gedurende 10 minuten. Leg ze daarna in koud water en pel de eieren.
Haal voorzichtig het wit van het ei en haal de dooiers eruit. Snijd het gekookt eiwit in heel kleine blokjes en meng met de gehakte dragon, kruid met peper en zout. Houd de eidooiers even apart.
Klaar de boter, smelt ze op een zacht vuurtje en schep het witte vaste deel voorzichtig van het oppervlak.
Haal de asperges uit het water en laat uitlekken, leg ze in een nestje op borden.
Leg in het midden van het nestje het gehakte eiwit met dragon.
Lepel wat van de gesmolten boter over de asperges en enkele druppels citroensap, werk af met geschaafde eidooier en kruid verder met grof zout en peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.