Bereiding
Ceviche
Meng limoensap en fijn geraspte schil (zeste) met de sjalot, olijfolie, gin, poedersuiker, peper en zout. Verdeel over de tongplakjes en laat 15 minuten marineren.
Geroosterde bloemkool
Verdeel de bloemkool in roosjes, leg 1/3 op bakpapier op een ovenplaat, bestrooi met komijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en rooster 15 minuten in een oven op 200°C.
Crème van bloemkool
Kook 1/3 van de bloemkool gaar in groentebouillon. Laat uitlekken, pureer met zure room en mierikswortelcrème, kruid met peper en zout.
Couscous van bloemkool
Mix de resterende bloemkool tot couscousstructuur. Breng op smaak met citroenolie, peper en zout.
Rooster de geschaafde amandelen.
Schik de tong op het bord. Strijk een lepel bloemkoolcrème erlangs. Bestrooi met bloemkoolcouscous en geroosterde bloemkool. Werk af met geschaafde amandelen en waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.