Bereiding
Maak de vulling:
Laat het blaadje gelatine weken in een kommetje lauw water.
Klop de eigelen en de suiker op tot een ruban.
Neem een ander kommetje en meng er maïzena en water in. Voeg het maïzena papje bij de ruban en klop verder.
Zet een potje op het vuur met de melk en de bloem en warm op. Warm op onder voortdurend roeren, laat niet koken.
Giet de warme melk daarna beetje bij beetje bij de eigelen en meng goed.
Giet het beslag opnieuw in de pan en warm het geheel opnieuw op, onder voortdurend roeren. Dit doe je het best met een spatel over de bodem, gedurende 4 à 5 minuten.
Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Meng goed tot de boter is gesmolten.
Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze onder het beslag. Laat de pudding afkoelen.
Eens afgekoeld, roer je de platte kaas eronder en meng je tot een homogene massa.
Klop de room op en schep hem onder de pudding. Klop gedurende 4 à 5 minuten op high speed tot je zachte pieken krijgt.
Neem de 200 g rode pruimen en mix ze samen met de suiker tot een fijne puree.
Stel de taart samen:
Neem een springvorm. Bekleed de onderkant met een vel bakpapier en schik er dan de buitenste laag lange vingers in tegen de rand, dit doe je best met z’n twee. Leg ook lange vingers op de taartbodem.
Schep een laag pudding in de springvorm. Dip enkele lange vingers in de pruimenpuree, schik ze op de pudding en voeg weer een laag pudding toe. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag pudding.
Zet de cake in de ijskast gedurende ongeveer 8 uur (liefst niet veel langer, zo worden de koekjes niet te wak).
Afwerking:
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin en snijd de rest van de pruimen in partjes of in de helft.
Haal de taart voorzichtig uit de vorm en werk af met stukjes pruim en geroosterde amandelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.