Chebakia
Chebakia zijn Marokkaanse honingkoekjes. Perfect voor alle zoetekauwen! De combinatie van honing, sesam en warme specerijen zorgt voor een unieke en verslavende smaak. Perfect als zoete snack bij thee of als bijzonder dessert. Een smaakvolle traktatie die je direct naar de straten van Marokko brengt.
Bereiding
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en mix 80 g fijn. Rooster en mix alle amandelen.
Zeef de gemixte sesamzaadjes en de amandelen bij de bloem. Voeg het venkelzaad, kaneel, gist, bakpoeder en het zout toe en meng goed onder elkaar.
Giet er de azijn, zonnebloemolie, boter en oranjebloesemwater bij. Voeg de eidooier toe en kneed tot een korrelig deeg.
Giet het lauwe water in delen bij het deeg en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in twee porties, wikkel ze in plastic folie en laat 1 uur rusten.
Bestuif het werkblad met bloem en rol een bol deeg zo dun mogelijk uit tot een langwerpige plak.
Snijd met behulp van een getand wieltje vierkanten van 4 op 4 cm in het deeg en snijd in elk vierkant vier horizontale streepjes. Pak het vierkantje op en verstrengel de strookjes door elkaar heen in de vorm van een bloem.
Verwarm de honing op een laag vuur. Bak de chebakia in hete arachideolie goudbruin. Laat uitlekken en dompel ze dan meteen in de warme honing. Laat goed boven de pan uitdruppen.
Bestrooi de koekjes met de resterende sesamzaadjes en serveer koud of warm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.