Cheeseburger met Brugge Oud
Zin in een burger met een Belgische twist? Deze cheeseburger met Brugge Oud is lekker sappig en barst van de smaak! De smeltende, pittige kaas maakt ‘m echt af. En het beste? We hebben een handige kookvideo voor je klaarstaan, zodat je ‘m in een handomdraai zelf kunt maken.
Bereiding
Meng het gehakt met de bieslook en kruid met peper en zout. Rol 4 ballen en duw ze plat tot je 4 burgers krijgt. Leg ze even in de koelkast.
Snijd de rode uien in dunne ringen. Meng de witte wijnazijn en een snuf zout onder de uien en zet apart.
Bak het spek krokant in een droge koekepan. Maak een sausje van de ketchup met mayonaise en kruid met het cayennepeper.
Snijd de broodjes open en grill ze met de snijkant even in een pan met olie. Vet de burgers in met olie en bak ze ongeveer 2 minuten langs elke kant. Leg er een plakje kaas op de hamburgers, giet 1 el water in de pan en plaats het deksel op de pan tot de kaas smelt.
Snijd de tomaat en augurken in plakjes.
Besmeer de onderste helft van de broodjes in met de saus. Leg er de rucola, een plakje tomaat, 2 plakjes augurk, de burgers, 2 plakjes spek en de ui op. Lepel er nog wat saus over en sluit de broodjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.