Chili con carne van stoofvlees met tomatensalsa en zure room
Beleef de smaakexplosie van dit gerecht met een twist! Deze chili con carne van stoofvlees neemt je mee op een culinaire reis met zijn pittige en hartige smaken uit de Tex-Mex keuken. Een heerlijke variant dat de traditionele chili con carne naar een hoger niveau tilt!
Bereiding
Snipper de ui en knoflook.
Snijd de rode paprika’s in blokjes.
Schil en snijd de aardapellen in vier en bewaar onder water.
Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpot en bak het rundvlees in porties bruin aan alle kanten. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pot en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de rode paprika's toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg het rundvlees weer toe aan de pan.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
Giet er de runderbouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot ongeveer 1,5 uur sudderen, of totdat het rundvlees lekker mals is.
Voeg de aardappelen toe aan de stoofpot. Roer alles goed door elkaar. Laat de stoofpot nog eens 30 minuten sudderen, of totdat de aardappelen gaar zijn. Doe nu de bonen en maïs bij de stoofpot. Laat nog eens vijf minuten opwarmen.
Terwijl de stoofpot suddert, maak je de tomatensalsa.
Halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui fijne en hak de koriander fijn.
Meng de tomaten, rode ui, limoensap en verse koriander in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de tomatensalsa opzij.
Serveer de stoofpot in kommetjes. Schep er een lepel zure room bovenop en werk af met de salsa van tomaten en enkele blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.