Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de rode biet en smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de boter glad. Voeg de eieren toe en klop verder. Meng de rode biet en de gesmolten chocolade onder het boter-eimengsel. Stort de zelfrijzende bloem, suiker en cacaopoeder erbij en klop verder tot een homogeen beslag.
Bekleed 2 springvormen met een vel bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif met cacaopoeder.
Schep het cakedeeg in de vormen en zet in de oven gedurende 45 à 60 minuten.
Haal de cakes uit de vormen en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Maak de rode bietenroomkaas. Klop hiervoor de suiker, vanillesuiker en de boter in de keukenrobot glad. Roer er dan de roomkaas door en een lepel rode bietenpoeder zodat je een mooie roze kleur krijgt.
Besmeer de eerste cake met een royale laag van de rode bietenroomkaas en zet er de tweede cake op. Besmeer nogmaals met de resterende bietenroom.
Hak de donkere chocolade grof en werk de cake ermee af. Bestuif met een beetje rode bietenpoeder.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.